Предишна
Следваща

Описание

Град Несебър е разположен на 36 км. североизточно от гр. Бургас, на брега на Черно море. В непосредствена близост до него е друг голям български курорт – Слънчев бряг.
Днес старата и новата част на града са разделени от тесен провлак. Старият град е само 850 метра дълъг и 350 метра широк. За времето, през което е съществувал, градът е изгубил около 1/3 от територията си, която е отмита от морето.
Днес, старият град е атрактивно място за романтични разходки по тесните калдаръмени улички, покрай малките магазинчета, предлагащи ръчно изработени сувенири – керамика, плетива и накити. Прекрасната историческа атмосфера на града е предпоставка за незабравима почивка.През лятото той е любимо място за разходки на гостите и жителите на Несебър. Един от символите на града е и вятърната мелница, която се намира по средата на провлака. Полуостровът, на който е разполжен Старият Несебър, е включен от ЮНЕСКО в Списъка на паметниците на Световното културно наследство. През лятото в античния театър на Стария град се организират концерти и множество други събития. Зад него е и морската гара на Несебър, където през активния летен сезон често могат да бъдат видени круизни кораби. Ако искате да усетите духа на Стария Несебър, можете да отседнете именно там – в някой от многобройните семейни хотели или частни квартири. В района има и изобилие от ресторанти, предлагащи превъзходни морски ястия. 
Новата част на Несебър също предлага разнообразни възможности за настаняване. Там се намират и сградите на администрацията и други институции. Северният и южният плаж на Несебър се намират от страната на новата част на града. Плаж има и в Стария Несебър, но той не е голям. Търсещите повече адреналин и развлечение могат да направят обиколка над Несебър с хеликоптер, по плажовете се предлагат още разходки с лодки и разнообразни водни атракции.